Watersport Vereniging Nautica

Al ruim 55 jaar de mooiste jachthaven aan het Brielse Meer

Gasten informatie

Bent u op zoek naar een ligplaats tijdens uw vakantie voor enkele dagen of een paar weken, dan bent u van harte welkom bij W.S.V. Nautica. Ook voor een vaste ligplaats of seizoensplaats, kunt u bij ons terecht. U kunt contact opnemen met onze toezichthouders Gerrit en Leny Vos (06- 30 01 53 08) of afmeren aan onze buitensteiger. 

Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van alle faciliteiten die de jachthaven u te bieden heeft, zoals een schone sanitaire ruimte met wasserette, vuilwatertank afzuiginstallatie, restaurant, tennisbaan, gratis WiFi, ruime boxen met water- en elektravoorzieningen. Onze jongste gasten vermaken zich in de speeltuin met onder andere een trampoline en kabelbaan of in het kinderbadje met glijbaan. 

Voor een heerlijk verblijf op en aan het water, komt u naar W.S.V. Nautica! 


Tarieven

Tarieven 2019
Penningmeester_2019_Tarieven.pdf (200.31KB)
Tarieven 2019
Penningmeester_2019_Tarieven.pdf (200.31KB)Honden / huisdieren 
Huisdieren zijn toegestaan, mits ze aan boord blijven. Ze mogen vanzelfsprekend geen overlast veroorzaken en mogen niet op het gras en/of de steigers verblijven. Ze dienen aangelijnd buiten het terrein uitgelaten te worden. Goed om te weten: vanaf de jachthaven bent u binnen een paar minuten op mooie wandelpaden. Leuk voor hond en baas!

Omgeving Brielse Meer
De vroegere rivierarm Brielse Maas, eens van belang voor de scheepvaart en gebruikt als slagveld van de ‘watergeuzen’, staat nu bekend als het Brielse Meer. Tegenwoordig is het Brielse Meer een afgesloten rivierarm met zoet water en vormt het een fraai recreatiegebied van zo’n 800 ha. 

U kunt er uitstekend watersportactiviteiten verrichten. Ongeveer tien kilometer lang loopt het water door het gebied met aan weerszijden op de oevers ligweiden, jachthavens, vrij toegankelijke afmeermogelijkheden, fietspaden, strandjes, een naturistenterrein, campings en horecagelegenheden. Het water in en rond Brielle is speciaal ingericht voor de watersport. Rondom het meer zijn er aanlegsteigers voorzien van alle moderne faciliteiten. Ook zijn er diverse campings waar u van het water en de watersport kunt genieten. In de oude binnenstad is het mogelijk een ligplaats te reserveren in de maritieme haven.

Misschien minder bekend maar niet van minder belang: Het Brielse Meer kent een rijke flora en fauna. Er zijn tevens veel wandel- en fietsroutes, zodat u de mooie omgeving rondom het Brielse Meer goed kunt verkennen te voet of per fiets. 

Bekijk
http://www.opvoorneputten.nl  voor alle evenementen rondom het Brielse Meer.

Kortom: het Brielse Meer biedt u niet alleen als sportievere recreant vele uitdagingen, maar ook de natuurliefhebber! Of het nu gaat om wandelen, vissen, zwemmen, varen, waterskiën, roeien, waterfietsen of ATB-rijden? Het Brielse Meer is de aangelegen plaats om te bezoeken! 

Spoedeisende zaken

Medisch Centrum Brielle
Amer 21
3232 HA Brielle
Telefoonnummer: 0181-335500
www.medischcentrumbrielle.nl

Buiten de normale praktijkuren kunt u een beroep doen op de Huisartsenpost Ruwaard in Spijkenisse.
Ruwaard van Puttenweg 500
3201 GZ Spijkenisse
Telefoonnummer: 0181-62705
www.huisartsenpostenrijnmond.nl/hap-ruwaard